09- Allmänt

Ni som har gjort bypass och fått hudoperation nyli

2016-01-29 22:49 #0 av: [Anata]

Jag har hört och vill ni samla så mycket info så möjlig efter att en läkare på dropp in obsaverade på vad jag sa och har satt eld i höva på min ordinarie läkare :D Så nu blir de en massa prover innan jag ens kommer in på viktspecialisterna på sjukhuset här :D Är så jävla glad nu asså.

Men till frågan haha. Hur är de med operation på överslaget av huden? Vi kvinnor tappar jo inte bara mage, rygg, rumpa och ben samt armar utan vi har jo även bröst att tänka på.

Vad är dom kraven idag att man ska få en sån hund operation?

Nu vill jag veta av de nyaste. Inte de som hände för länge sen haha. Men alla info jag kan få är underbar.

Då jag inte känner någon som har behövt hud operation efter en bypass. Så kan jag inte fråga någon.

Anmäl
2016-01-30 14:54 #1 av: trullan

Det är nog lite olika i landstingen men både i Stockholm och Västra Götaland är kraven ganska lika
BMI på max 25 (men jag vet att undantag har gjorts)
Viktstabil i minst 2 år
Rökfri
Överhäng på minst 2-3 cm
Och det är endast bukplastik som görs. Häng på armar, ben, rumpa får man fixa till själv genom träning eller bekosta operation själv

Tar man det lugnt, följer det som dietist och läkare säger vad gällande styrketräning och hur mycket vätska man ska dricka så minimerar man "häng" men ofta blir det ju en del häng ändå. Men underskatta inte hudens elasticitet

Anmäl
2016-01-30 15:00 #2 av: [Anata]

Jag vet om att om man går ner lång samt så är de bäst för kroppen. Sen har man hört om dom som bara har rasat med! Trullan har inte du följt mitt inlägg innan?

Anmäl
2016-01-30 16:15 #3 av: trullan

Jo jag har sett dina inlägg men väljer att svara på det du frågar om. Många....jag själv är bland dem., är dåliga på att dricka så mycket som man ska efter operationen och då blir huden mindre elastisk. Jag har gått ner 35 kg nu och fått rynkor av löst skinn på låren men det är inget som stör mig än så länge.
Jag har planer på att göra tuttelyft ( och eventuellt lägga in saltlösning), ta bort hud på mage armar och lår om det inte tajtas upp av sig själv men det tänker jag betala själv för isf.
Oavsett är det viktig att följa de regler som dietisten ger före och efter operationen för bästa resultat både fysiskt och visuellt och inte köra sitt eget race.

Anmäl
2016-01-30 16:29 #4 av: trullan

Oavsett så får man aldrig bukplastik av estetiska skäl
Såg att du är från västra götaland och jag har skrivit av kraven

Under BMI 30, men BMI 25 ska alltid eftersträvas. Minst 3 centimeter överhäng som ska orsaka besvär med exempelvis sår eller intimhygien

Dwt räcker alltså inte med häng utan det ska vara problem med hänget😕

Anmäl
2016-01-30 16:52 #5 av: [Anata]

Okej! Har läst någon stans att om man ät a"aktiv" tränare så går huden tillbaka efte x år. Så man svettas mm

Anmäl
2016-01-30 17:01 #6 av: trullan

Ju yngre du är desto mer elastisk är huden. Hur du svettas har inget med saken att göra. Drick tillräckligt, gå ner så långsamt som möjligt och styrketräna (superbra för ämnesomsättning också) är mina tips.

Anmäl
2016-01-30 19:40 #7 av: [Anata]

Tack snälla för ditt tips :) Finner stöd i dig :D

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.